Studenti novinarstva Sara Pavlović i Darko Dimitrijević na Fakultetu za kulturu i medije već nekoliko meseci obavljaju novinarsku praksu u frankfurtskim „Vestima“, listu koji ima svoja izdanja za Zapadnu Evropu, Sjedinjene Američke Države i Australiju. Do sada su objavili niz zapaženih tekstova, različitih žanrova, a zajedničko im je što su i u redakciji i među čitaocima primljeni s pohvalama.

Iako još studenti četvrte godine, Darko i Sara imponuju svojom dobrom novinarskom spremom i znanjem, ozbiljnošću i prilježnoću u obavljanju svakodnevnih zadataka, pa su tako zaslužili posebne pohvale Dragoslava Vučića, glavnog i odgovornog urednika frankfurtskih „Vesti“.

Zbog svega toga predstavljamo neke njihove objavljene tekstove, koje su dosad objavili, ali i njihove mini-portrete, kao naše studente za ponos i za ugled.

Sara Pavlović rođena je 10.6.1994. godine u Petrovcu na Mlavi, gde je završila osnovnu i srednju školu. Oduvek je želela da se bavi pisanjem i istraživanjem, stoga upisivanje žurnalističkih studija na Fakultetu za kulturu i medije 2013. godine smatra pravim izborom. Od novembra 2016. godine je na uspešnoj praksi u frankfurtskim „Vestima“. Do sada je objavljeno više od desetinu njenih tekstova, namenjenih našem narodu u dijaspori. Na završnoj je godini osnovnih studija, a planira da od jeseni nastavi sa master studijama na Fakultetu za kulturu i medije.

Darko Dimitrijević, rođen je 29.6.1994. godine u Beogradu a živi u Lazarevcu, gde je pohađao osnovnu i srednju školu. Završio je Lazarevačku gimnaziju, društveno-jezički smer. Student je četvrte godine Fakulteta za kulturu i medije, smer Novinarstvo. Od novembra 2016. je na praksi u frankfurtskim „Vestima“. Do sada je objavljeno deset njegovih tekstova, pretežno reportažnog žanra. Oduvek je gajio ljubav prema pisanju i čitanju. U osnovnoj školi je slao svoje radove na konkurse, od kojih su neki i nagrađivani. Učestvovao je i na školskom takmičenju recitatora, gde se jednom prilikom plasirao na opštinsko takmičenje. Oduvek je bio umetnički nastrojen, a budući da i novinarstvo smatra vrstom umetnosti, imao je razlog više da upiše studije na Fakultetu za kulturu i medije.

Digitalizacija

Reportaze

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: