Poznato je da se knjige i radovi našeg profesora novinarstva dr Budimira Potočana nalaze i u veoma uglednim naučnim institucijama u inostranstvu. Objavlјeni radovi zastuplјeni su mu u Kongresnoj biblioteci u SAD, u Britanskoj nacionalonoj biblioteci, u Tolstojevoj biblioteci u Jasnoj Polјani, kao i na čitavom nizu univerziteta kao što su Harvard, Berkli, Jejl, Oklahoma i drugim; prisutan je u World Cat. i Amazon. Com.

Nije, međutim, poznato da je najnovije priznanje profesor Potočan zaslužio nedavno u Srbiji: zastuplјen je i u školskoj čitanci. Zvaničan naziv joj je Nastavna teorija i praksa I, srpski jezik i književnost u starijim razredima osnovne škole autora Zone Mrkalј i u izdanju Klett. Reč je o tekstu posvećenom velikanu srpske i svetske nauke Milutinu Milankoviću saopštenom prvi put na naučnom skupu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Tako su do sada samo studenti mogli da uče iz predavanja i radova profesora dr Budimira Potočana, a ubuduće će moći i hilјade osnovaca širom Srbije.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: