Na slici: Aleksandra Radmilović (treća sleva) sa reprezentativkama Srbije
Fotografija: M. Rašić

 

Aleksandra Radmilović, studentkinja novinarstva na Fakultetu za kulturu i medije, osvojila je zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije u tekvondou na nedavno završenoj 29. letnjoj Univerzijadi, koja je od 19. do 30. avgusta održana u Kineskom Tajpeju.

Naša Aleksandra bila je članica zlatnog srpskog tima koji je na putu do najvišeg stepenika pobedničkog postolja savladao Rusiju u osmini finala rezultatom 13:11, Tajland u četvrtfinalu (33:21), zatim u borbi za finale Južnu Koreju rezultatom 26:23, da bi u finalnim borbama deklasirao selekciju Poljske 36:5.

Najsjajnije odličje na letnjoj Univerzijadi u Tajpeju samo je deo razvojnog puta i najava još većih uspeha mlade Aleksandre Radmilović, koja je ove godine učestvovala i na seniorskom Svetskom prvenstvu u korejskom gradu Mudžuu, dok joj je lane na Evropskom prvenstvu u švajcarskom Montrou „za dlaku“ izmaklo polufinale i pobedničko postolje u konkurenciji do 57 kilograma.

Inače, zlatnu reprezentaciju Srbije u tekvondou na Univerzitetskim igrama u Kineskom Tajpeju pored Aleksandre Radmilović činile su i Ana Bajić, Iris Jović-Vujaković i Tijana Bogdanović, srebrna olimpijka Srbije iz 2016. koja je u Tajpeju osvojila zlato i u pojedinačnoj konkurenciji.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: